maanantai 2. joulukuuta 2013

Häämatkapohdintoja osa 2 - Koh Samui, Thaimaa

EDIT blogger alkoi kiukutella taas kerran, joten vanha teksti on poistettu ja tilalle laitettu sama uudestaan. Tästä syystä vanhat kommentit ovat myös poistuneet. Pahoittelut häiriöstä!

Voi vitsi mikä fiilis! Me ollaan nyt viime viikon tuotoksena saatu jo melkein varattua häämatka!  Samos selviytyi hyvänä häviäjänä meidän TOP 3-listalle. Yksi ja kaksi -sijoista oli käytiin kova taistelu. Balin ja Koh Samuin välillä mietimme todella pitkään, vertailimme hotelleja, hintoja, nähtävyyksiä, matkojen pituuksia, rantoja ja maisemia. Voiton vei sitten lopulta Thaimaa.

Meille on nyt viimeiakoina tullut sellainen kerra- sitä-vaan-naimisiin-mennään -asenne, jossa ei näköjään enää lasketa satasia. Ihan kuin olisi vaan unohtanut rahan arvon, vaikka ei meillä opiskelijoilla pahemmin sellaiseen ole varaa... Mutta kiitos tämän asenteen, meillä on nyt edessä viikon Kreikan matkan tilalla 10 päivän kaukomatka!

Olen ymmärtänyt, että kaikkialla Thaimaassa vallitsee sadekausi kesäisin. Näin ei kuulemma kuitenkaan ole, vaan muutamalla pienemmällä saarella sadekausi alkaa vasta syyskuussa. Koh Samui kuuluu juuri näihin saariin, ja valikoitui meille sopivimmaksi, sillä muilla saarilla vaikutti olevan kovin vähän "elämää" ja ravintoloita.

Koh Samui, Thaimaa


Kohteesta kerrotaan seuraavasti minnethaimaassa.com:in sivuilla.

Koh Samet (Ko Samed) on lähin sellainen paikka Bangkokista, joka ansaitsee määreen paratiisi. Pienen saaren hiekka on kuohkeaa ja niin valkoista, että se häikäisee silmiä. Tämän hienompia rantoja ei helpolla löydä. Korkeita hotelleja ei ole, vaan mökkikylät ovat aivan rannalla. Illallista varten saaren ravintolat levittävät pöytänsä rantahiekalle.
Suosittu paikka kuherruskuukauden viettoon on Koh Samui. Thaimaan kolmanneksi suuremmalla saarella riittää monenlaista tekemistä ja erityisen tunnelmallisia ravintoloita. Romanttisia hotelleja saarella on moneen makuun. Koh Samuin rannoista romanttisimpia on Choeng Mon, jolla sijaitsee häämatkalle täydellisesti sopiva Sala Samui. - See more at: http://www.minnethaimaassa.com/thaimaa-kuka-olet/romanttinen-pariskunta/#sthash.rCvoNwNw.dpuf

Koh Samui on suosittu paikka häämatkan viettoon. Thaimaan kolmanneksi suuremmalla saarella riittää monenlaista tekemistä ja erityisen tunnelmallisia ravintoloita. Romanttisia hotelleja saarella on moneen makuun. Koh Samuin rannoista romanttisimpia on Choeng Mon, jolla sijaitsee häämatkalle täydellisesti sopiva Sala Samui.
 
 
Hinta 2400-2600 €
 
Me mietitään vielä kahden hotellin välillä. Toinen hotelli vaikuttaa selvästi paremmalta, mutta toisen sijainti taas on ehdottomasti parempi juuri meille, sillä kumpikaan meistä ei halua istua vain siinä samalla rannalla ja syödä vain siinä samassa ravintolassa. Joillekin se sopii, esimerkiksi lapsiperheille varmasti otollinen paikka! Laitan hotellista sitten infoa, kun me ollaan se varattu. Saarelle pääsisi edullisemminkin, mutta yhteistuumin sovittiin, että me ei haluta häämatkalla odotella montaa tuntia lentokentällä, joten ne 24 tunnin lennot vaihtuivat 12 tuntiin.
 
Meidän plussat ja miinukset
 
+ Kaukomatka, jota toivoimme alusta asti
+ Säästetään elämisessä suhteessa Kreikkaan, sillä hintataso on aivan eri
+ Päästään lähtemään kesällä
+ Hotellien sijainti rannalla
+ Kumpikaan ei ole koskaan aiemmin poistunut Euroopasta
 
- Kalliimpi kuin Kreikka
- Lennot noin 12 tuntia 
 
 
 
 
Onko kukaan teistä käynyt saarella? Minne teidän häämatka suuntautuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti