keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Morsiusdietti - ruokavalio

Nyt kun kaikilla tuntuu olevan jonkin näköiden morsiusdietti menossa, niin monia varmasti kiinnostaa lukea aiheesta. Itse ainakin olen ihan fiiliksissä kun kuulen miten muilla sujuu! Joten te aiheesta kirjoittajat - täältä löytyy varmasti ainakin lukija vähän erilaisille hääpostauksillekin!

Aloitin dietin tammikuun alussa, viikolla 1. Nyt mulla on siis menossa viikko 14, johonka mahtuu ihan hirveitä lipsahduspäiviä, mutta onneksi myös niitä onnistumisia. Pidän kerran viikossa (joskus kaksi, hups) päivän, jolloin on lupa syödä esim. pastaa, perunaa, leipää tai joskus jopa jälkiruokaakin. Pidän kuitenkin huolen, että en tuona päivänä ylitä peruskulutukseni kalorimäärää 1500 kcal.

No nyt niihin tuloksiin! Kiloja multa on karissut viisi, joten tavoitteeseen on matkaa enää kilo tai kaksi. Vaikka paino onkin helppo mittari, tärkeintä itselleni on kuitenkin ehdottomasti se rasvan ja lihaksen suhde, jossa suurin muutos onkin tapahtunut. Lähdin siis liikkeelle täysin normaalipainoisena, jonka vuoksi paino ei ihan hirveästi vaihtele. Mutta nyt tosiaan on vatsalihakset tullut näkyviin ja jalat kiinteytyneet huomattavasti! Puhumattakaan siitä energian määrästä, jota nykyään mullakin on! Kaikkein parasta kuitenkin taisi olla kun kuulin ensimmäistä kertaa lauseen: "sä oot laihtunut!"

Kuva: Pinterest

Yritin etsiä tohon ylös jotain kuvaa maitorahkasta, koska tosiaan se tosiaan kuvaa mun ruokavaliotani paljon paremmin kuin kyseinen kuva. Nyt kuitenkin ajattelin jakaa oman ruokavalioni pohjan, jota vähän muokkailen.

Go fat go-dietin ruokavaliopohja

 
Aamiainen
Kaurahiutaleita 45 grammaa, rasvatonta raejuustoa 100 grammaa, sokeroimatonta mehukeittoa 150 grammaa tai 100 grammaa pakastemarjoja. Fast Omega3 -tabletteja 2kpl.

Lounas
100 grammaa joko kanaa, vähärasvaista naudanlihaa tai kalaa, 25 grammaa rasvatonta raejuustoa tai 50 grammaa kananmunanvalkuaista, 200 grammaa vihanneksia ja 10 grammaa oliiviöljyä.

Välipala
250 grammaa maitorahkaa ja 100 grammaa pakastemarjoja. Vaihtoehtoisesti Pro-Fx lo-carp bar -patukka tai 40 grammaa Fast Dietmix -jauhetta sekoitettuna veteen.
 
Päivällinen
100 grammaa joko kanaa, vähärasvaista naudanlihaa tai kalaa. Lisäksi 40 grammaa riisiä, pastaa tai perunaa sekä 200 grammaa vihanneksia.

Iltapala
250 grammaa (purkki) maitorahkaa tai 150 grammaa rasvatonta raejuustoa. 150 grammaa sokeroimatonta mehukeittoa tai 100 grammaa pakastemarjoja. Lisäksi 10 grammaa vehnäleseitä ja 2kpl Fast Omega3 -tabletteja.
 
 
 
Omaan ruokavaliooni ei kuitenkaan kuulu ollenkaan tuota pastaa, riisiä tai perunaa. Lisäksi aamiaiseni koostuu pelkästä pro feel -rahkasta. Välipala on yleensä palautusjuoma, koska ajoitan salin siihen aikaan. Iltapala jää valitettavan usein väliin. Salin lisäksi mulla on yleensä aerobinen treeni sitten illalla. Sovellan ruokavaliota niin, että päivittäinen kaloreiden saanti ei ylitä 1000 kcal/päivä. Go fat go-ruokavaliota noudattaessa päivittäinen kaloreiden saanti on varmaan suunnilleen siinä 1200 kcal päivässä, joka sekin on tosi hyvä!
 
Tärkeintä kaikista on tasainen ateriarytmi (2-4 tunnin välein) ja riittävä vedenjuonti (2-4 litraa päivässä, mieluiten 3). Muista, että yksi huono ateria ei tee sinusta lihavaa, ihan niinkun yksi hyvä ateria ei tee sinusta laihaa.
 
Miten teillä sujuu? Tsemppiä kaikille diettaajille!

4 kommenttia:

  1. kenenkään ei todellakaan pitäisi laihduttaa 1000 kalorilla päivä. annat todella huonoa esimerkkiä ja Luuletko että painosi pysyy poissa. peruskulutus on sitä kun makaa vain paikoillaan.

    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huolenpidosta! Kyllä, itseasiassa luulen että paino pysyy poissa, sillä menetetyt kilot ovat todellakin rasvaa rasvaprosentin muutoksen huomioon ottaen. En tiedä kenelle annan huonoa esimerkkiä ja millä perustein, sillä en koe missään nimessä esimerkiksi näkeväni nälkää tai syöväni epäterveellisesti, päin vastoin! Syön noin puoli kiloa kasviksia päivässä, saan tarvittavat proteiinit, rasvat, kuidut, raudan ja muut ravintoaineet. Syön myös viisi kertaa päivässä, joista kaksi on lämpimiä aterioita. Koen näyttäväni päin vastoin hyvää esimerkkiä! :)

      Poista
  2. Kaksi lasta kolmen vuoden sisään on jättäny mut vähän tämmöseks laihaksi läskiksi, eli vaikka kilot on tipahtanut siihen mitä ne oli ennen raskauksia niin treenaamattomuus NÄKYY :D Nyt on detox-kuuri menossa ja salikortti hankittu, toki ei voi olettaakaan että kesään mennessä hirveästi tuloksia ehtisi kertyä mutta jostain se täytyy aloittaa :) Mahtavaa että sulla on jo orastava sixpack, tsemppiä sullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on tosiaan aika orastava ;D Mutta niin se menee, jostain sitä pitää aloittaa ja kyllä sinne salillekin tulee raahauduttua kun oikein pinnistää! ;) Mistä sitä tietää, ehkä joku kuntoilukärpänen puree ja kesään mennessä oot jo sellaisessa kunnossa, että huhhuh!

      Poista