maanantai 28. lokakuuta 2013

Häämatkapohdintoja osa 1 - Kreikka, Samos

Päätin nyt sitten toisten bloggareiden häämatkasuunnitelmien innostamana koota vähän meidänkin ajatuksia häämatkasta ihan konkreettisesti jonnekin ylös, sillä tähän asti ne ovat vain olleet hirveä kasa ideoita, joita ei enää taida kumpikaan muistaa.

Ollaan viimeiset pari viikkoa koitettu oikein toden teolla paneutua tähän häämatka-asiaan. Minne mentäisiin ja mikä on budjetti? Heti häiden jälkeen vai sitten vasta talvella? Ajankohdan valintaanhan vaikuttaa kaikkein eniten matkakohde. Meidän toive olisi päästä matkalle mahdollisimman pian häiden jälkeen rentoutumaan ja opettelemaan elämää avioparina. (Miksi mun kasvoille kohosi hymy kun kirjoitin ton? Avioparina! Hihii!) Meidän suuri ttoive olisi päästä jonnekkin eksoottisempaan paikkaan kuin Eurooppaan, mutta kaikista suurimman EI:n saa kaikki turistirysät.

Tämä Euroopan matka kohdistuisi todennäköisesti Samokselle, Kreikan ihanalle pienelle saarelle. Ajatuksena on, että kun valitsemme kaukomatkan sijasta häämatkakohteemme Euroopasta, voimme sitten ottaa hieman kalliimman hotellin, joka on täynnä luksusta.

Kreikka, Samos

Rantapallon sivuilla kuvaillaan Samosta kreikan vihreimpänä saarena.
Samos on onnistunut säilyttämään kreikkalaisen tunnelmansa kasvavasta matkailusta huolimatta.
Kesän aurinkovarmimpiin kohteisiin lukeutuva eloisa saari houkuttelee matkailijoita rannoilla, kulttuurilla ja vehreillä maisemilla.

Proteras Blue Resort

 
Hinta n. 1600e/kaksi aikuista 26.8.2014 lähdöllä
 
Kohteen kuvauksen mukaan jokaisesta huoneesta on merinäköala. Siis onhan tämä hotelli nyt aivan unelma! Rauhallista seutua ja käsittääkseni hotellilla on myös oma pieni ranta. Hotelli on myös lapsilta kielletty, joka saattaa hyvinkin lisätä ylellistä fiilistä!
 
Meidän plussat ja miinukset
 
+ Edullinen
+ Vain 3,5 tunnin lennot!
+ Erittäin todennäköisesti hyvä sää
+ Luxus-tunnelma, erittäin hieno hotelli
+ Ravintoloita kävelymatkan päässä
+ Turvallinen!
 
- Ei kaukomatkan tunnelmaa
- Ehkä jopa liian rauhallinen tunnelma
- Ei tarjoa suuremmin mitään "uutta"
- Ruoat ja juomat miltein Suomen hintatasoa


 



 
Samos oli meidän ensimmäinen potentiaalinen kohde, jonka löysimme. Tämä hotelli ja paikallinen tunnelma vain kolahti!
 
Minne teidän häämatkanne tulee sijoittumaan? Entä millaista budjettia olette matkalle suunnitellut?

4 kommenttia:

  1. Me lähdemme heti häiden jälkeen (la häät, matkalle ti) Malediiveille. Jos meillä olisi ollut häät ihan kesällä, olisi minulle käynyt myös esimerkiksi Italia, mutta nyt kun häät on keväällä eikä euroopassa ole lämpötakuuta silloin, niin päätimme lähteä pidemmälle. Löysimme vielä kohtuuhintaisen hotellin, joka kuitenkin vaikutti meidän silmissä ihan täydelliseltä, ja sinne menemme 10 päiväksi löhöilemään. Itse myös hihittelin omaa blogipostausta tehdessä että tosiaan, avioparina sitten siellä <3 Ihanaa ja jännää!
    Kreikka on kyllä ihana, ja Samosta on siellä oppaana olleet kaverit kehuneet älyttömästi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa! Teistä tiesinkin minne olette menossa, kiitos Facebookin ;) Oi, Malediivit olisi munkin mielestä aivan unelmakohde häämatkalle! Mun miehen mieletä matkalla pitää taas olla paljon tekemistä, mutta toi rannalla löhöäminen taas iskee kanssa muhun. ;)

      Kiva kuulla, että kohdetta on kehuttu! Saa nähdä nyt maltetaanko pysyä Euroopassa, vai lähdetäänkö kuitenkin sitten muualle ;)

      Poista
  2. Samos on aivan ihana pikkusaari! Olen käynyt siellä useita kertoja ja aivan mahtava kyllä häämatkakohteeksikin. Suurta hulinaa on turha odottaa mutta ihania rantoja ja tunnelmaa on saari täynnä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaa ihanalta, siellä on kyllä pakko käydä joskus!

      Poista